Патриарх Неофит стана почетен гражданин на град Бяла

1
Кметът на Бяла изрази своята благодарност към Светейшия патриарх за това, че е спомогнал много за изграждането на храма "Св. Пантелеймон" в града
Кметът на Бяла изрази своята благодарност към Светейшия патриарх за това, че е спомогнал много за изграждането на храма "Св. Пантелеймон" в града Снимка: Българска патриаршия

Кметът на Бяла изрази своята благодарност към Светейшия патриарх за това, че е спомогнал много за изграждането на храма "Св. Пантелеймон" в града

Негово Светейшество българският патриарх и Софийски митрополит Неофит стана почетен гражданин на град Бяла за неговия принос за развитието на града и общината в областта на социалния, културния и духовния живот, както и по повод 130-ата годишнина от обявяването на Бяла за град. Това съобщиха от Българската патриаршия.

Връчването на почетния плакет се състоя в сградата на Софийската света митрополия от кмета на община Бяла Димитър Славов и от председателя на общинския съвет Мариан Антонов.

Кметът на общината изрази своята благодарност към Светейшия патриарх за това, че е спомогнал много за изграждането на храма "Св. Пантелеймон" в града. Идеята за построяване на храм в квартал гара Бяла е с давност повече от 25 години. Благодарение на инициативата, подета от кмета на града, и учреденото през август 2016 г. сдружение "Свети Пантелеймон", храмът бе построен и осветен на 27 юли 2018 г. от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум.

Негово Светейшество благодари за оказаната чест и пожела на кмета на общината, както и на общинския съвет успех в начинанията и делата в полза на общината, на града и неговите жители.

В приема в Софийската митрополия участваха също Техни Преосвещенства - Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Светия синод, Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, Теодор Атанасов - началник на кабинета на Негово Светейшество, и Ангел Младенов - секретар на Софийската света митрополия.

В края на срещата кметът Димитър Славов пожела на Светейшия патриарх здраве и още дълги години да води Българската църква и да напътства българския народ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    мм
    Това е голямо постижение да те награждават в безлюден град а мумията Нунев как е награден и той или накрая като свърши и ремонта на моста за добре откраднати пари зали площадки то хора няма те строят от тези може и стадион за 100000 души да очакваш само да има движение да се точат парите нищо че Бяла няма 4000 души
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари