Пътни знаци в Русе създават предпоставки за катастрофи

0

На редица места в града пътни знаци и указателни табели са в окаяно състояние и вместо да подпомагат шофьорите в напрегнатия градски трафик, повече ги затрудняват. И не само това - в известна степен те дори са опасни и създават предпоставки за катастрофи, пише "Русе нюз".

На няколко места в Русе могат да се видят пътни знаци, които нечия вандалска ръка е „почернила“ със спрей. Друг фрапиращ пример са табелите, облепени с обяви за работа или други съобщения. Така не просто се закриват знаците, а създават и сериозна предпоставка за пътни инциденти. Още по-объркваща е липсата на голямата указателна табела по пътя Мартен – Русе, която се намира в участъка преди Дунав мост. Тя насочва шофьорите коя дестинация в коя посока е. Нейната липса определено може да прати някой, който за първи път е в Русе, да отпътува за Румъния, вместо към Мартен и Силистра.

Подаден е сигнал до общинското предприятие „Комунални дейности“, от което са заявили, че ще се заемат с почистването и подмяната на всички пътни знаци, станали обект на вандализъм.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари