Пътешественик с каяк обикаля България

0
26-годишен младеж се отправи на пътешествие, което никой досега не се е осмелил да направи
26-годишен младеж се отправи на пътешествие, което никой досега не се е осмелил да направи Видео: БНТ

26-годишен младеж от Ловеч се отправи на пътешествие, което никой досега не се е осмелил да направи.

Вилиан Стефанов ще прекоси страната ни в посока от юг на север с каяк по течението на някои от най-големите български реки. За месец той ще измине 430 км, като крайната му цел е река Дунав край Никопол.

Началото на пътуването си Вилиан започва от връх Каурчан до границата с Гърция. Той се спуснал с надуваемия си каяк по река Въча, прекосил пеша Стара планина при връх Ботев и отплува към река Дунав.

Вилиан Стефанов: „Идеята се роди спонтанно, докато разглеждах стари военни карти. Търсех предизвикателство, търсех начин да тествам себе си.”

През целия път Вилиан се движи сам и сам се грижи за прехраната си, която основно се състои от горски плодове и риба. Той не крие, че по пътя си е срещнал много трудности, но е убеден, че в такива ситуации човек може да се мобилизира и да надвие природните стихии.

Вилиан Стефанов: „Когато си сам, когато по цял ден гребеш и натоварваш мускулатурата си, мозъкът ти изключва и в даден момент изпитваш сериозно психологическо натоварване, което може по някакъв начин да ти навреди.

Вилиан вече замисля нови пътешествия. Той обаче не смята да напуска пределите на страната ни, защото според него България е толкова красива, че цял живот не стига да се обиколи, види и проучи всичко.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари