Първите секционни избирателни комисии вече са в „ОЗК Арена”

0

Първите секционни избирателни комисии в Русенско започнаха да пристигат в зала „ОЗК Арена” преди броени минути

Тук те ще предават протоколите от вота за президент и народни представители, които ще бъдат подложени на двоен контрол от страна на Районната избирателна комисия. Буквално първи пристигнаха членовете на секционната избирателна комисия от Центъра за психично здраве в крайдунавския град. Избирателите там са гласували с хартиени бюлетини, като те са били общо 76. В тази бройка влизат освен пациентите, изявили желание да упражнят правото си на вот и персонала, работещ в лечебното заведение.

Първоначално по списък се е очаквало да гласуват 67 души. След това дойде и секцията от ареста. В нея са гласували 27 души. Отново в бройката влизат задържаните и част от служителите. Арестантите към днешна дата са общо 31. И в двете секции не е имало никакви затруднения по време на изборния процес.

Припомняме, че секциите в област Русе бяха общо 342, като 324 от тях са стационарните.

Във всички секции бяха ангажирани общо 2 890 члена на секционни избирателни комисии. По шест бяха ковид-секциите, подвижните секции за хора с увреждания, както и тези в социалните институции. В 292 от секциите в региона се гласува машинно, като в 48 от тях ще имаше по две машини. С по две машини се гласува в две секции в град Бяла, една в Две могили и по една в ценовските села Долна Студена и Новград. Секциите с по две машини в община Русе бяха 43.

За съжаление в две от секциите, където имаше по една машина възникнаха проблеми с електронните устройства. Затова се наложи те да преминат на гласуване с хартиени бюлетини. Това се наложи дори след намесата на техниците, които не успяха да се справят с проблема. По-конкретно ставаше дума за секция 38, намираща се във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в Русе, както и 182 секция, която се помещава в бившето училище в Басарбово.

Последните данни на Районната избирателна комисия сочат, че малко над 204 000 са жителите на областта, имали право на глас в днешния ден. Финалните резултати от днешния вот 2 в 1 за област Русе се очаква да станат ясни утре по обед или малко по-късно. В най-голямата община от областта своя вот са можели да упражнят общо 144 616 човека.

От 21.00 часа ще се проведе пресконференция на РИК в „ОЗК Арена“ относно това как е преминал изборният ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари