Първите чуждестранни туристи кацнаха в Бургас

0
Над 80 хотела в Слънчев бряг до момента са заявили желание и изготвили списъци на персонал за ваксинация
Над 80 хотела в Слънчев бряг до момента са заявили желание и изготвили списъци на персонал за ваксинация Видео: NOVA

С два полета от Тел Авив пристигнаха първите организирани групи чуждестранни туристи по Южното Черноморие

Те за съжаление са и единствените до края на месеца, като няма яснота за резервациите през месец юни, заради тежката военна обстановка край Ивицата Газа, предава NOVA.

Първите 145 израелски туристи бяха посрещнати на летище Бургас тържествено с воден портал образувал колоритна дъга по залез слънце. Те ще бъдат настанени в хотели в “Слънчев бряг“. Това обаче се оказва са първите и последни за месеца гости от Израел, като този път причина е не COVID пандемията а обтегнатите политическа обстановка между Израел и Палестина, както и започналите военни действия край Ивицата Газа. Това възпрепятства излитането на пътнически самолети от територията на Израел, която към този момент се оказва под непрекъснат ракетен обстрел.

В началото на месец юни обаче по Южното Черноморие се очакват първите туристи от Германия и Великобритания. Засега резервациите от тези държави са плахи, в изчакване на падане на ограниченията свързани с COVID.

А иначе над 80 хотела в Слънчев бряг до момента са заявили желание и изготвили списъци на персонал за ваксинация.

Сезонът стартира с осигурен зелен коридор за ваксинации в Слънчев бряг в една от клиниките всеки ден, като възможност за ваксинация ще имат и чужденците у нас, наети в туристическия бранш. Те ще трябва единствено да представят документ за самоличност.

В най-големия ни летен курорт Слънчев бряг, това лято ще работят девет броя КПП-та, обичайните мобилни патрули, а от 1 юни заработва и синята зона, която този сезон е със 100 нови паркоместа повече.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари