Първи снимки на крайцера "Москва" от морското дъно

1

Кадрите показват, че крайцерът е легнал на дъното с левия си борд

Първите ехолокационни снимки на потъналия флагман на Черноморския флот на Руската федерация крайцера "Москва" се появиха в Телеграм канала на одеския новинарски портал "Думская".

Според водолаза-инструктор Ростислав Курочкин кадрите показват, че крайцерът е легнал на дъното с левия си борд, което съответства и на изявленията на руското министерство на отбраната за загуба на устойчивост на кораба и на снимките отпреди потъването, на което се виждаше, че "Москва" е направил "ляв крен", килнал се е наляво, пише OFFNews.

Съдейки по разположението на останките корпусът на кораба се е разчупил още преди удара с морското дъно. Интересна е втора находка, на която се виждат и останки на потънал недалеч от крайцера хеликоптер Ми-26. Според изданието машината може би е използвана в опита за погасяване на пожара на кораба и е паднала в морето, въпреки че за загубата на вертолет не е съобщавано. В същото време архивни снимки на "Москва" показват крайцера в различни ситуации с кацнал хеликоптер на борда му.

Засега не е известно кой е провел ехолокационно разузнаване на дъното в мястото на катастрофата, но според експерти снимките издават използването на германски активен сонар Atlas Electronik CSU 90, а в региона единствените, които имат на въоръжение такъв сонар, са подводниците Dolphin на ВМС на Израел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари