Първи сллучай на СПИН във Велико Търново за 2018 година

0
Пациентът е във възрастовата група от 40 до 45 години и е от мъжки пол
Пациентът е във възрастовата група от 40 до 45 години и е от мъжки пол

Регистриран е първия случай на СПИН за годината в област Велико Търново.

Това съобщи д-р Анастасия Анастасова, завеждащ Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН (КАБКИС) в Регионалната здравна инспекция, предаде Радио „Фокус“ – Велико Търново.

Тя посочи, че болестта е установена по време на специализирано изследване през месец януари. Лицето не е изследвано в лабораториите на РЗИ. Пациентът е във възрастовата група от 40 до 45 години и е от мъжки пол.

Д-р Анастасова посочи, че дейността на КАБКИС е ежедневна. Работното време на кабинета е всеки делничен ден, от 08.30 до 16.00 часа, с обедна почивка от 12.30 до 13.00 часа. Мобилният медицински кабинет на РЗИВелико Търново също продължава своята дейност, обикаляйки всички населени места от областта. Експертите ще проведат редица кампании до края на календарната година.

Ще бъде отбелязан Международният ден за съпричастност с болните от СПИН – 21 май. Отново ще бъде организирана лятна кампания анти СПИН кампания, както и инициативи по повод 1-ви декември – Световният ден за борба със СПИН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари