Първи отличия за Русе по Бразилско Джу Джицу

1
Четирима състезатели на спортен клуб ХЕЛИОС представиха града ни
Четирима състезатели на спортен клуб ХЕЛИОС представиха града ни

На 17-ти февруари в румънската столица Букурещ се проведе Купа Румъния по Бразилско Джу Джицу.

Близо 800 състезатели от 7 държави се срещнаха в този голям турнир. За първи път Русе бе представен в състезание по Бразилско Джу Джицу. Четирима състезатели на спортен клуб ХЕЛИОС представиха града ни и премериха сили с утвърдени отбори.

Силвия Джамбазова (ученичка в СОУ „Христо Ботев“) направи впечатляващ  дебют. В категория до 69 кг (при лично тегло 63кг) за по–малко от минута тя победи първата си противничката с ключ на ръката. На финала Силвия убедително доминираше и водеше в резултата с 3:0 точки, когато неадекватна съдийска намеса даде предиство на румънската и противничка, което и позволи да обърне резултата и 7 секунди преди края на мача да поведе с една точка. Много добра и уверена първя изява на младата и обещаваща русенска състезателка и заслужено сребърно отличие.

Берин Куртеюб в  първото си състезание  попадна в територия, която сякаш е създадена за него. Леко преминаване на осминафинала. Бързо задушаване на опонента му на четвъртфинала показаха големия по потенциал. Много корав и силен опонент се оказа румънския боец изправил се на пътя му на полуфинала. Пет минути борба на воля и характер наелектризираха агитките, след които победата отиде при  доста опитния румънски боец. Много силен дебют на Берин и заслужено бронзово отличие при мъжете в авторитетната тежка категория – до 94 кг.

Треньорът на „Слънцата“ Митко Ружинов отново участва в състезание, този път в ново поприще – Бразилско Жиу Жицу. В дивизия Мастърс 2 (от  30 до 35 години, които отдавна  е преминал) той стъпи на най-високото място на почетната стълбичка със стабилна и уверена игра и зрелищно задушаване на опонента си на финала в категория до 82 кг.

Още един русенски състезател направи дебют.  Самуил Стефанов в една от най-оспорваните категории – до 82 кг при мъжете се изправи срещу много опитни състезатели. Той направи динамичен осминафинал побеждавайки опонента си с ключ на ръката. Тежък жребий го изправи срещу опитен български състезател на четвъртфинал и след тежък двубой Самуил отстъпи в предверието на зоната на медалите.

Първо състезание по Бразилско Джу Джицу, четирима състезатели, три отличия, една Шампионска титла. Добър старт за русенци, които от няколко месеца са част от големия и успешен отбор на Академия Туистед Джу Джицу, сътрудничеството  с които дава своите резултати.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари