Първи коментар от Москва след отпътуването на руските дипломати

0
Ще се затвори ли мисията на Русия у нас?
Ще се затвори ли мисията на Русия у нас? Снимка: ТАСС

Ще се затвори ли мисията на Русия у нас?

Пред телевизионния канал "Россия 1" говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира невъзможността, у нас да продължи да работи посолството на Федерацията.

"Ние казахме, че те самите просто сведоха до минимум, а вероятно дори до нула, не просто до нормалното, каквото и да било функциониране на дипломатическото представителство. В края на краищата то трябва да работи по някакъв начин", каза Мария Захарова и добави, че руските власти скоро ще коментират ситуацията по-конкретно.

Захарова отбеляза, че макар не всички дипломати да са обявени за персона нон грата, то това се е случило с почти целия технически персонал. „Тоест, те са изгонили, както са заявили, огромен брой точно технически персонал. Ударът е в частта, която прави невъзможно осигуряването на технологична и техническа подкрепа за работата на дипломатическото ведомство”, уточни тя.

Според говорителя на руското външно министерство въпросът за сигурността и безопасността на руската дипломатическа мисия в София се е изострил във връзка с действията на България. „Но мога да кажа, че мисля, че в близко бъдеще вече ще коментираме по-подробно настоящата ситуация”, заключи Захарова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    112
    №3 ,Ти май си със СОП ! Научи се малко да мислиш бе ОЛИ !
  • 1
    3
    до Сашо, който е и Симо
    Какво значи "меторологични изследвания сред населението", бе капацитет? Нищо не си разбрал от думите на Захарова. Тя ти каза, че в най-добрият случай ще закрият посолството, а в най-лошият - ще ни изтрият от картака си.
  • 3
    2
    Сашо
    След като твърдия ултимативен тон на Митрофанова не стресна никого,Захарова започна да балансира ситуацията.
  • 2
    1
    Симо
    Какво ли представлява понятието''Техническаи технологична подкрепа'' в руското посолство ?Или правят меторологични изследвания сред населението !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари