Първи кадри от огнената стихия край Щръклево

0
Разказ на жители на селото
Разказ на жители на селото Видео: Русе Медиа

Голям пожар бушува втори ден в Русенско.

Горят сухи треви, а след като огънят вчера е бил овладян, днес отново се е разраснал. Следобед пламъците достигнаха и до първите къщи в близкото село Щръклево.

Високите температури и вятърът затрудняват гасенето на пожара. Огнеборците са успели да спрат пламъците на метри от селото, с помощта на земеделски производители и екипи на Горското стопанство.

Хората са притеснени, защото не за първи път се случва пожар в района заради запалени стърнища, но не помнят да е бил толкова мащабен, предава Русе Медиа.

Наистина е много притеснително, вятърът го завъртя, тръгна отгоре и сега е тук. Огънят е буен, пламъкът е много силен. Може да стигне до Поломието“, сподели Венета Върбанова от Щръклево.

Най-сериозна е била ситуацията край къщата на Милен Минчев. Заедно със съседите и пожарникарите са успели да ограничат огъня. „Носихме с кофите, маркучи опъвахме, ей досега това правихме. Щеше да отиде къщата, щеше да слезе надолу, ама спряхме го, сега гори надолу“, обясни Милен Минчев.

Заради вятъра пламъците се прехвърлиха и към близката гора, като опасенията са да не навлязат в защитената територия на Батаклията. В борбата с огъня имат готовност да се включат пожарникарите от районните служби във Ветово и Две могили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Името ми на японски е Биралочи Яко.

Харесай Дунавмост във Фейсбук