Първи думи на Цецка Цачева след клетвата

0
Първото изказване на новият министър на правосъдието Цецка Цачева
Първото изказване на новият министър на правосъдието Цецка Цачева

"Ще работя без резки движения, но с ускорени темпове в изработването на антикорупционното законодателство, което е наш ангажимент от предходния състав и разбира се онова което всички български граждани искат е продължаване с по-висока скорост на съдебната реформа."

Това заяви в първото си изказване новият министър на правосъдието Цецка Цачева минути след като се закле пред народните представители, предаде ПИК.

Бившият председател на парламента заяви още, че в политиката има върхове и спадове. "Аз опитах от всичко и днес това ме прави по-силна, по-здраво стъпила на земята, в ново амплоа и нови надежди. На въпрос дали й липсва Народното събрание и как ще се чувства на парламентарен контрол, когато самата тя е водила такъв, Цачева отговори: Ще се видите, много комфортно и в новата роля.

За изказването й в Китай, че съдебната реформа е била приключила, Цачева заяви, че това изключително невярно твърдения.

"Казах, че в конституционната част и промяната на Конституцията, да в 43-то Народно събрание успешно с квалифицирано мнозинство направи промяна в Конституцията по отношение на съдебната реформа. Не в едно мое изказване съм заявявала, че това не е едностранен акт и процес, той продължава и повтарям, че имам амбицията с ускорени темпове да се случва реформата в съдебната система. 

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари