Първи блокиран град в Англия заради КОВИД-19

2
Здравният министър Мат Ханкок обяви, че процентът на заразените в населеното място е 3 пъти по-висок спрямо останалите части на страната
Здравният министър Мат Ханкок обяви, че процентът на заразените в населеното място е 3 пъти по-висок спрямо останалите части на страната

Лестър е първият град във Великобритания, на който бе наложено повторно блокиране заради твърде много случаи на коронавирус, пише "24 часа"

Здравният министър Мат Ханкок обяви, че процентът на заразените в населеното място е 3 пъти по-висок спрямо останалите части на страната, като много от новите болни са под 18 г. Общо 944 души са заразени през последните две седмици в Лестър, където живеят около 348 000 души.

Това наложи отново да бъдат затворени училищата, магазините за несъществени стоки и жителите да бъдат призовани да останат по домовете си.

В Лестър има и доста българи. Част от тях учат в местния университет и вероятно в момента не са в града, тъй като вузът бе затворен още в края на март. Същото е положението и в Манчестър и Бирмингам, за които се появиха прогнози, че могат да са следващите повторно блокирани населени места.

Междувременно премиерът Борис Джонсън заяви, че страната не може да си позволи повече да стои затворена. Той обяви план за спешно съживяване на британската икономика, която отбеляза 20-процентов спад през последния месец.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари