Първата Мис България без пукната стотинка пенсия

6
Държавата не признала стажа на 69-годишната Бранимира Антонова
Държавата не признала стажа на 69-годишната Бранимира Антонова

Държавата не признала стажа на 69-годишната Бранимира Антонова

Първата Мис БългарияБранимира Антонова, която се окичва с най-престижната корона у нас през далечната 1967 г., признава, че не получава пукната стотинка пенсия от държавата. 69-годишната звезда от кориците, която е бивша актриса, балерина и юрист по образование, също пострадала от неуредиците със събирането на документите за стаж и пенсиониране и се примирила, че няма да взема нито лев. Бранимира се отказала и от ходенето по мъките за отпускане на социални помощи и разчитала най-вече на дъщеря си Мария от брака ѝ с покойния милионер Владимир Грашнов, която е успешна бизнес дама и ѝ помагала финансово, пише Ретро.бг.

Въпреки че е пенсионерка, Бранимира продължава да е дейна и от няколко години развива и свой бизнес, за да се чувства заета и полезна. Антонова има фирма за медийни консултации и медийна обработка, чийто офис е в центъра на столицата. Всъщност още преди време тя имала идея да създаде нещо свое, като първоначално искала да открие хоспис и да помага на възрастни хора в трудно положение, но плановете ѝ не се осъществили.

Първата Мис България признава, че и досега имало интерес към нея и продължавала да получава предложения за участие в кинопродукции, но актьорството било затворена страница в живота ѝ. Тя си спомня с тъга на какво високо ниво са се снимали филмите навремето. Емблематична е ролята ѝ в „Мъже в командировка“. По този повод Свобода Бъчварова пише в най-авторитетното тогава списание „Филмови новини“: „Нечувана игра на младата актриса Бранимира Антонова, все още толкова крехка и млада. Трябваше да играе ту как може да играе, ту как не може. А да можеш и да играеш, че не можеш, е по-трудно, отколкото да играеш“. През 1969 г. пък Бранимира Антонова отива на представянето на филма „Танго“ на Московския кинофестивал. В Съюза всички вече знаят за Мис Фестивал.

На аерогарата каца българският самолет, тя слиза от него, а в това време се приземява италианският самолет, от който слиза самата София Лорен. Когато журналистите разбират, че пристига Бранимира, се втурват да снимат нашенката. Бранимира завързва здрави приятелства с Иван Андонов, с когото играят в „Процесът“, Стоянка Мутафова, Невена Коканова и много други, но се оттегля от артсредите заради първия си мъж Владимир Грашнов. След него има още два брака, а към ден днешен остарявала сама.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    И все пак ...
    Бе, то стана стана ясно, че е "Първата Мис България", ама какво е работила ?
  • 3
    3
    Пешо
    Поредния фейк,актриса ,юрист работила през соца.при всички положения има осигуровки.Може през демокрацията да не е внасяла и да не и стига за минималната дори.Това си е неин пробем.
  • 10
    2
    Минчо
    Въпросът е дали е внасяла. 'Щото ако не е... едва ли някой и е виновен. "Неуредиците със събирането на документите за стаж и пенсиониране" би могло да означава, че няма такива документи. Изброени няколко професии, включително и собствен бизнес. Сори, ама няма как да щракаш с пръсти цял живот и да не ебаваш социалната система, а да очакваш от нея да ти помогне, когато дойде време за това.
  • 10
    1
    русенец
    Стига, бе! След като е внасяла осигуровки да съди държавата!:)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари