Първа версия за пожара в Пампоровата къща в Пловдив

1
При инцидента изгоряха близо 15 кв.м. от покрива на сградата-паметник на културата
При инцидента изгоряха близо 15 кв.м. от покрива на сградата-паметник на културата

При инцидента изгоряха близо 15 кв.м. от покрива на сградата-паметник на културата

Продължават огледите след снощния пожар в Пампоровата къща в Пловдив. При инцидента изгоряха близо 15 кв.м.от покрива на сградата-паметник на културата. Ясни ли са вече причините за пожара? По първоначална информация причината е късо съединение. Няма щети по фасадата. Общината има спешна готовност да започне ремонт, въпреки че сградата е застрахована.

"Къщата е паметник на културата от местно значение, предадена е за управление на Старинен Пловдив и се използва за ВИП гримьорна към Античния театър, в момента къщата не се използва , защото и сме в неактивен сезон", каза доц. Елена Кантарева- директор на ОИ „Старинен Пловдив“, цитирана от БНТ.

"Преди няколко години успяхме да я придобием и да е собственост на община Пловдив и по никакъв начин няма да бъде застрашен сезонът, който на Античния театър се използва, много благодаря на пожарната, защото са реагирали светкавично", посочи Костадин Димитров- кмет на община Пловдив

Няма да се забавят ремонтните дейности, защото вече има изготвени планове. Ще бъде проверено и кой е стопанисвал къщата-паметник на културата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари