Първи кадри от задържането на Митьо Очите

1
Полицията извежда Желязков от хотела, в който бе задържан
Полицията извежда Желязков от хотела, в който бе задържан Видео: БНТ

Турските власти върнаха на България 7 души задържани в акцията за ареста Димитър Желязков, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По наша информация сред седмината са зам.-председателя на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев и бившия депутат от ДПС Несрин Узун, информираБНТ.

Според източници на "По света и у нас" от прокуратурата заместник-председателят на общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев, който стана известен със ск...

Кадри от задържането бяха разпространени от турски медии. Предаването е станало тази нощ на ГКПП "Капитан Андреево". Седмината са били в една стая с Митьо Очите в хотел на площад Таксим в Истанбул. Турските власти са ги експулсирали, тъй като са ги преценили за опасни за националната сигурност на Турция защото придружават лице обявено за международно издирване. Всички са задържани за 24 часа, а материалите от разпитите им ще бъда предадени на Специализираната прокуратура.

След получаване на информация от турска страна за това кои са били регистрирани като настанени в хотелската стая, в която е бил и Митьо Очите ще се прецени дали да бъде повдигнато обвинение за укривателство. Димитър Желязков, за когото бе издадена Червена бюлетина на Интерпол остава в Истанбул за процедура по екстрадиция. 

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари