Първа снимка на касапина, който уби 22-ма души в Манчестър

0
Салман Абеди взриви бомба на концерта на певицата Ариана Гранде
Салман Абеди взриви бомба на концерта на певицата Ариана Гранде

Публикуваха първа снимка на терориста Салман Абеди, който взриви бомба на концерта на певицата Ариана Гранде в Манчестър.

В резултат на взрива загинаха 22-ма души, а повече от сто души пострадаха, пише Блиц.

Абеди е третият син от четирите деца на либийското семейство, което дошло във Великобритания, за да избяга от режима на Кадафи. Смята се, че семейството е живяло в манчестърския квартал Фалоуфилд най-малко десет години.

Съседи на родения във Великобритания терорист Салман Абеди, който взриви бомба в „Манчестър арена”, разказаха за неговото „странно поведение” в седмиците преди клането. 23-годишният нападател, който има либийски корени, пред дома си „ насред улицата е произнасял на висок глас ислямски молитви”.

Полицията в момента се опитва да установи, дали Абеди е действал сам или е бил част от терористична клетка. По-рано стана известно, че във връзка с атентата в Манчестър са били извършени арести на трима души.

Известно е, че атентаторът е бил познат на властите. Салман Абеди е бил известен по-рано на британските служби, твърди американският новинарски канал „Си Би Ес Нюз“. Същото твърди и британският „Скай нюз“, като се позовава на правителствени източници от Съединените щати. По последни данни стана известно, че терористът е пристигнал в „Манчестър арена” с трамвай. Това е малобюджетен тероризъм, с който Лондон се сблъска вече преди два месеца. Тогава терористът бе наел автомобил, а тук – просто билет за трамвай и самоделна бомба.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари