Първа люлка за деца в инвалидни колички поставиха в Русе

4
Площадката се намира в Парка на Младежта  до Английската гимназия. Всички съоръжения са дарени на Община Русе, като общата стойност надхвърля 8000 лв.
Площадката се намира в Парка на Младежта до Английската гимназия. Всички съоръжения са дарени на Община Русе, като общата стойност надхвърля 8000 лв.

Спортен клуб Ruse GO вече 3 години се стреми да дава възможност за спорт на всеки

 Затова става част кампанията "Да играем ЗАЕДНО".  Благодарение на 120 дарители е събрана сумата, необходима за закупуването на люлка за деца в инвалидни колички в Русе. Това е първата по рода си люлка в града, която ще радва децата в Младежкия парк.

Площадката се намира непосредствено  до Английската гимназия. Всички съоръжения са дарени на Община Русе, като общата стойност надхвърля 8000 лева.

От клуба благодарят на всички дарители за това, че заделиха пари за люлката, люлките седалки, ударопоглъщащата настилка, видеонаблюдението, зеленчуковата градина и бъдещата поддръжка на съоръженията. Люлката е изработена в Пловдив от ЕКОТРАЙК-БГ и г-н Георги Пейков. С благодарност от клуба се обръщат към  хората, помогнали за постигането на целта  - Главен арх. Весела Иванова и заместник-кмет "Устройство на територията" Магдалина Илиева, на служителите на "Комунални дейности" и г-н Чокоев за изливането на фундамента, на фирма АС-СТРОЙ за ударопоглъщащата настилка, част от която те я дариха, на американската фирма Logiflex Inc на русенеца Павел Ботев за 3-те люлки седалки.

Детската площадка беше почистена, освежена и пребоядисана от доброволци към Ruse GO. Родители на деца в инвалидни колички  съдействаха за избора на мястото на люлката.

"Благодарим на всички помощници в процеса по осъществяване на нашата мечта за обща игра на децата в Русе, независимо дали са в инвалидна количка или не. Огромна благодарност за Лора Касабова, че се свърза с основателя на Ruse GO - Иван Белчев и му предложи да осъществи кампанията на Анна Йончева "Да играем ЗАЕДНО", споделят организаторите. 

Списък на всички дарители - физически лица и фирми ще бъдат изписани на специално място на детската площадка, защото чрез тяхната щедрост тази кампания се осъществи успешно.

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари