Партиите в Русе не се разбраха за състава на РИК

0
ЦИК отново ще решава за председателското място и серкетар на РИК за предстоящите избори на 11 юли
ЦИК отново ще решава за председателското място и серкетар на РИК за предстоящите избори на 11 юли Снимка: Областна администрация

Без консенсус приключиха днешните консултации в Русе

По време на проведените по-рано през деня консултации за избор на членове на РИК в Русе за предстоящите  избори за народни представители беше изразено принципно съгласие за заместник-председателите.

Става дума за Ина Райчева, предложена от политическа партия „Има такъв народ“ и Стефан Бонев, предложен от коалиция „Демократична България – Обединение“. Сред изказаните мотиви по предложенията беше изтъкнато, че Ина Райчева е доказан юрист с дългогодишна практика, а Стефан Бонев водещ ИТ специалист. Партиите не стигнаха до консенсус обаче за председателския пост, както и за този на секретаря.

Поставените въпроси, по които не беше постигнато съгласие по време на заседанието, ще бъдат отнесени към Централната избирателна комисия. От там ще назначат състава на Районната избирателна комисия, като за всеки район това трябва да стане до 50 дни преди изборния ден, тоест в срок до 21.05.2021 г. включително.

За участие бяха поканени всички парламентарно представени партии и коалиции. В консултациите можеха да участват и други партии и коалиции, които не са представени в 45-то Народно събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От една страна всичко е наред, но аз съм от другата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук