Партиите се разбраха за членовете на СИК в Русе

0
Искат общински служители да лепят плакатите им
Искат общински служители да лепят плакатите им Видео: Русе Медиа

Искат общински служители да лепят плакатите им

Партиите и коалициите, които участваха на консултациите за сформиране на секционни избирателни комисии в община Русе, се разбраха рекордно бързо за разпределението на местата. Общо ще има 210 комисии, като отделно ще работят подвижни и допълнителни секции, информира Русе Медиа.

Според предварителното разпределение „Има такъв народ“ има право на 470 членове, от които 171 ръководни /председатели, зам.-председатели и секретари/, ГЕРБ-СДС – на 455 членове, от които 165 ръководни, „БСП за България“ – 262 членове, от които 95 ръководни, „Демократична България-Обединение“ – 249 членове, от които 89 ръководни, ДПС – 214 членове, от които 76 ръководни, „Изправи се!Мутри вън“ – 210 членове, от които 34 ръководни.

Първоначалните предложения на политическите сили оформиха за председатели 227 предложения, за зам.-председатели – 196, за секретари – 207. ИТН, ДПС и „БСП за България“ се съгласиха да направят размествания и така се постигна съгласие за 210 председатели, зам.-председатели и секретари.

На консултациите бе поставен и въпросът с лепенето на агитационни материали. От ИТН заявиха, че и в тази кампания няма да имат плакати, а ще водят агитацията си по други начини. ДБО и ГЕРБ-СДС изразиха желанието си материалите им да се поставят от ОП „Русе арт“, за да се гарантира, че няма да бъдат унищожавани или надлепяни. При други фирми се стига често до т.нар. плакатна война, когато, малко след като бъдат поставени материалите на дадена партия, отгоре се разлепят други. Някои от политическите сили споделиха, че и в предната кампания са искали общинското предприятие да извърши тази услуга, но оттам са заявили, че ги е страх.

Кметът Пенчо Милков пое ангажимент да разговаря с ръководството на „Русе арт“, а вариантът те да лепят плакатите е добър, тъй като ще се спазват законовите изисквания. Според него е хубаво избирателите да могат да видят лицата на кандидатите, които участват в предизборната надпревара.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари