Партийни щабове искат удължаване на изборния ден

0
Партийни щабове се готвят да поискат удължаване на изборния ден от Централната избирателна комисия
Партийни щабове се готвят да поискат удължаване на изборния ден от Централната избирателна комисия

Партийни щабове се готвят да поискат удължаване на изборния ден от Централната избирателна комисия. Има опасения, че не всички желаещи ще могат да упражнят правото си на глас. В някои секции вече са се събрали големи опашки. Те могат да продължат и след края на изборния ден, пише 24 часа.

Според спецовете, няма да има физическо време за гласуване на всички желаещи. Процедурата отнема по около 3 мин. на човек. Гласоподавателят трябва да бъде намерен в 2 списъка - за местните избори и за референдума, да му бъдат дадени 3, 4 или  дори 5 бюлетини. Една за референдума, а за местните избори - за кмет на общината, на населеленото място, за общински съветници и за районен кмет

Всеки трябва да отбележи гласа си във всичките бюлетини, след това да ги пусне в 2 урни и да се подпише в два списъка. Това отнема 3 мин. на подготвените, които се бавят малко в тъмната стаичка. Но дори и всички да гласуват за 90 секунди, както направи министър-председателят Бойко Борисов, пак няма да има време за всички от избирателния списък. В една секция, особено в София и другите големи градове в списъка на 1 секция има 800-1000 души.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- На времето имахме безплатно образование и безплатна медицина!
- Е, нищо де, сега поне имаме безплатна работа!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари