Пърполет с неясен произход разби на пух и прах натовското пространство

3
Никой не знае дали на борда не возят зарин или кокаин, или щам на маймунска шарка
Никой не знае дали на борда не возят зарин или кокаин, или щам на маймунска шарка Снимка: Фейсбук

Никой не знае дали на борда не возят зарин или кокаин, или щам на маймунска шарка

Пърполет с неясен произход и все още неясен екипаж разби на пух и прах цялата холивудска индустрия, посветена на екшъни във въздуха и направи за смях и на гаргите въздушната отбрана на пет европейски държави.

И не само това: вече всеки терорист на планетата е наясно, че няма никакъв проблем да пусне малка флотилия безпилотни дронове и тъй като докато летят над натовски държави, понеже няма да отговарят на позивните на военните, ще бъдат учтиво придружени от изтребители, докато навлезат в чужда държава.

В България неидентифицираният самолет полетял насам-натам, па кацнал във Видин, заредил, после пак излетял, после кацнал в Търговище, а нашите го търсели по земя на принципа, че квото лети, все някога се приземява.

Онова, което ужким знаем за НАТО, за отбраната на въздушния суверинитет е, че когато нещо неясно зависне в небето ти и не отговаря, го свалят на мига. А в случая напълно парализирани са били военните в Унгария, Словакия, Румъния, Сърбия и България. И не стига това, ами след като веднъж каца във Видин на старото и изтърбушено летище и зарежда (от къде не е ясно, щото летище Видин не работи от десетилетия), излита отново и пак никой не е в състояние да пита пилотите къф го дирят.

За да е наистина абсурдно, вече търсят хората, които са летели със самолета по хотели. Със следови кучета ли или питат: "Извинете, вие да сте летели скоро със самолет"?

Комичното е, че за да лети човек с 500 гр. дрон се иска сертификат от ГВА и да обяви маршрут по който ще си вдигне гаргата с перки. Но когато цял самолет нарушава границата и никой не знае дали на борда не возят зарин, например или 500 кила кокаин, или щам на маймунска шарка, някой у нас търчи по земята и гледа към небето къде ще кацне машината.

Както каза видинчанин, "тоз е кацнал във Видин, щото ко́марите са го приземили."

Обяснeнието на военните е, че с изстребители трудно го следели, щото бил много бавен. По тази логика всяка нова война може да бъде успешно проведена с дирижабли - тях военните хептен няма да могат да ги проследят!

Какви неочаквани опасности криел модерният ни свят - всичко бавно, което се движи по въздух, вече е неуловимо!

Лияна Панделиева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    15
    Прост човек
    Може и да не съм достатъчно образован,ма да питам Имахме некви никому ненужни скъпи хеликоптери,те не летят ли достатъчно бавно и ниско,и когато веднъж можеше да се употребят,кой спи и защо аз мога да се сетя,а те не.. никак не е ок баце-та 😅
  • -1
    14
    до 13
    От твоите хапченца ли да взема? Розови?:) Викаш американският слон е по-голям от руския слон, а? Ах, другарю, болшевизмът се лекува само с права лопата, не ти трябва да гълташ хапчета.:)
  • -1
    13
    До12
    Хапченцата редовно и по малко руски филми!
  • -5
    12
    Васил
    Руснаците смазаха ПВО на Украинците и само нощем въздушните удари от Су 35 и Су 57, сами да си направим сметка, дали Путин когато каза на Финландия и Шведските политици, че НАТО няма да ги спаси при военен конфликт
  • 9
    11
    до 10
    Кои я превърнаха? Ние си я превърнахме! Аз и ти. Унгарците защо изритаха Сорос при все, че е унгарски евреин? Защото си знаят интересите. Ние гласуваме за този, който излъже най-много. Тъп народ, слаба държава!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари