Париж може да стане необитаем в следващите десетилетия

2
За да избегне страшния сценарий, кметството на града предприе план за действие
За да избегне страшния сценарий, кметството на града предприе план за действие Видео: NOVA

Френската столица засади първата си градска гора

Париж може да стане необитаем в следващите десетилетия, предупреждава доклад на Световната метеорологична организация, предава NOVA. Френската столица е известна със своята архитектура, но гъстото строителство и цинковите покриви буквално поглъщат топлината през лятото. Жегата е факт и въпросът е не дали, а кога в Париж градусите ще скочат до 50.

За да избегне страшния сценарий, кметството на града предприе план за действие и организира кризисно обучение, за да тества реакциите на своите граждани при екстремно горещо време. В ролевата игра участие взеха 150 души. Ученици замениха класните стаи с прохладен подземен паркинг, а пожарникари трябваше да спасяват деца, заклещени в тунел. Париж създаде и градска гора.

Морският лед в Антарктида достигна най-ниския си зимен максимум, а климатолози определят 2023 г. като най-топлата в историята. Швейцарските ледници също са загубили около 10% от обема си през последните две години. Горските пожари в Канада изпепелиха около 5% от общата им площ за страната. Учените прогнозират, че следващата година ще е дори още по-топла.

Кметът на френската столица Ан Идалго се стреми да намали броя на автомобилите като увеличи таксите за паркиране и ограничи употребата на дизелови коли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    1
    Мдаааааа
    А един Булгарски град изчезва, под вещото му управление на един Демократ и Сексуален маниак. Жалко за семето, което е фърлил, и което носи кармата на един убиец на Интелектуалци, в полята между Щръкнало и Низофо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари