Париж апелира: Излезте утре на по питие!

1
Акцията е срещу страха
Акцията е срещу страха

Ресторанти, бирарии и кафенета обявиха спонтанна инициатива утре, 17 ноември, гостите им да запазят минута мълчание в 21.00 часа.

Акцията е срещу страха, в памет на жертвите и в знак на солидарност с рестораньорите, които станаха цел на нападенията в петък.

Терористите убиха 39 души и раниха много посетители в 5 парижки кафенета и ресторанти в 10 и 11 район.

Кулинарният гид Fooding за ресторанти и хотели се присъедини и призова французите да излязат утре вечер за по питие или вечеря в бистрата. Събитието бе анонсирано в социалните мрежи с хаштага #tousaubistrot, съобщава "Фигаро", цитирани от Мениджър

В подкрепа на инициативата и на ресторантите каним всички наши приятели, последователи, читатели и посетители, каним всички французи, които могат, да дойдат и да поръчат в ресторантите, бистрата, баровете, кафенетата и бирариите във вторник вечерта, пише на страницата на гида във Facebook.

Логото на акцията е реплика на рисунката от последните дни „Peace for Paris“ -  Айфеловата кула в черен кръг, нарисувана от графика Жан Жулиен, която за случая прилича на чиния, обградена с нож и вилица.

Целта ни е във вторник вечерта хората да се върнат в бистрата, които посещават. Трябва да запалим отново светлините, коментира създадетялт на пътеводителя Александър Камас.

Източник: Мениджър
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари