Паразитите искат своето

0
Правителството падна при най-силните показатели за индустриално производство от десетки години насам, пише Илиян Василев във фейсбук
Правителството падна при най-силните показатели за индустриално производство от десетки години насам, пише Илиян Василев във фейсбук

Стопански активните не определят кой да ни управлява, а преразпределителите

Правителството падна при най-силните показатели за индустриално производство от десетки години насам. Което означава, че политическия цикъл у нас е тотално откъснат от рационалността и от стопанския и социален цикъл. ГЕРБ плачат, че изнасяме като за световно енергия, горива, оръжия. И се чудиш, тези нали бяха атлантици, патриоти, европейци за развитие на България. Не могат да свикнат с мисълта, че слънцето не изгрява заради тях.

И пари имаме в хазната, повече от когато и да е преди. И нови ще идват и пак - политическа нестабилност.

Два са изводите и двата неутешителни.

Първият, у нас правителствените кризи идват заради конкуренция между отделни мафиотски групи за преразпределение на непроизведени от тях блага. Стопански активните не определят кой да ни управлява, а преразпределителите.

Няма значение дали и колко се произвежда, важното е кой да контролира преразпределението на блага към паразитната непроизводителна класа.

Вторият е още по неутешителен - изборният процес не може да генерира "нова легитимност", или ребалансиране на политическия, социалния и стопански живот, защото политиците са скъсали връзката и не представляват избирателите си, не отговарят пред тях /иначе нямаше да има сегашната криза/.

Да, изнасяме яко за "Полша" и оръжия и горива, и енергия за района - и без корупцията на "атлантиците" от ГЕРБ и ДПС можем да живеем и да се летим в развитието си. Но не би. Паразитите искат своето.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари