Папа Франциск: Вървите към дъното, когато вярвате на суеверия и хороскопи!

0
Християнинът не вярва на магии и гадателски карти, заяви още той
Християнинът не вярва на магии и гадателски карти, заяви още той Снимка: Vatican News

В началото на тази година папата отправи критики и към магьосничеството

"Християнинът не вярва в суеверия, като магиите, (гадателските) карти, хороскопите и други подобни", заяви папа Франциск, цитиран от АНСА и БТА.

Не за първи път той изказва подобно мнение по темата. "Когато не схващате словото на Господ, а четете хороскопи и се консултирате с гадатели на карти, за да се чувствате по-сигурни, започвате да вървите надолу, към дъното", предупреди той преди време.

В началото на тази година папата отправи критики и към магьосничеството по време на посещение в Демократична република Конго. Той каза, че има пристрастяване към окултното и магьосничеството в някои африкански общества и подчерта, че тази форма на пристрастяване оставя хората в плен на страха, отмъщението и гнева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Младеж
    Ахааа, да не вярвам на хороскопи, но да имам безгранично доверие на кюрето? Докато ми го вкара в дупето, а? Шибан лицемер! Осакатихте десетки хиляди деца! През организациите си като Каритас крадете като шампиони! Но нещата ще имат развръзка.И не, не е въпросът дали, а кога!
  • 4
    1
    младен иванов
    Абсолютно вярна и библейска констатация.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари