Папа Франциск целуна украинско знаме, изпратено му от Буча

1

Папа Франциск осъди "клането в Буча" и целуна украинското знаме, дошло от града, където цивилни бяха застреляни, а телата им оставени по улиците

Днес папата вдигна знамето, което по думите му е било изпратено предния ден от "мъченическия град", и го целуна пред аудиенция от няколко хиляди поклонници във Ватикана, съобщи Ройтерс, цитиран от БГНЕС.

"Последните новини от войната в Украйна, вместо да донесат облекчение и надежда, донесоха нови зверства, като например клането в Буча", каза Франциск към края на седмичната си аудиенция.

След като целуна знамето, Франциск помоли група деца бежанци от войната да дойдат при него.

"Тези деца трябваше да бягат, за да стигнат до безопасна земя, това е плодът на войната", каза той, преди да подари на всяко дете шоколадово великденско яйце. "Нека не ги забравяме и да не забравяме украинския народ".

По-рано по време на аудиенцията си папата разкритикува реакцията на ООН на руската инвазия.

"Във войната в Украйна ставаме свидетели на безсилието на Организацията на обединените нации", каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    До безбожника 8
    Явно си антихрист и безбожник. Специално този папа е папата на бедните и онеправданите. Нека си припомним какво направи през 2019 г - изми краката на 12 затворници в Италия. И да ти припомня думите на папата "Всеки трябва да е слуга на другите, най-големият трябва да служи на най-малкия. Не бива да има доминиране, да се причинява вреда, да има унижаване на другите", каза папата. В християнската традиция на Велики четвъртък Христос измива краката на апостолите и въвежда светото причастие на Господната вечеря. Но явно ти си християнин, колкото и Путин е християнин - т.е. антихрист
  • -2
    8
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Таз пък папа, колко ли пишки е целувал през живота си, че едно усраинско знаме едва ли ще го погнуси!
  • -1
    7
    До 6:
    И к'во стана с повечето от *турците*? Я си спомни? Върнаха се хем насрани, хем Ибани!
  • 2
    6
    До 4 и 5
    Знам, че когато някой е репресиран - при първа възможност се спасява и бяга. Така когато комунистическия режим, внедрен и наложен в България от съветските окупатори решиха да преименуват българските турци, при първа възможност турците напуснаха България. Работните турци, които цял живот са градили къща, двор, поминък, животни - продадоха всичко и заминаха на "голямата екскурзия". Колко "репресирани" руснаци от Луганск и Донецк напуснаха Украйна и потърсиха спасения в прехвалената Русия?? Отговорете, или го няма в опорките, спеснати от Митрофанова. Смешнете сте. Писна ми да слушам измислици и врели некипели
  • -1
    5
    Do 3
    Нека да ядат дървото всички зверюги, развратните им алчни майки, дето са ги из*срали през зад*ниците си, както и целия им род до 9-то коляно, развъдени в Украйна от Запада...а ти нещастно промито мозъче, няма да издържиш и на една десета от тормоза, който са изтърпели хората в Донбас без защита. Какво говориш, знаеш ли изобщо ?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари