Папа Франциск ще възобнови публичните аудиенции

0
Те се възобновяват шест месеца след като главата на Католическата църква спря практиката заради пандемията от коронавирус
Те се възобновяват шест месеца след като главата на Католическата църква спря практиката заради пандемията от коронавирус Снимка: БГНЕС

Папа Франциск ще възобнови прекратените седмични публични аудиенции в началото на следващия месец, обяви Ватикана

Те се възобновяват шест месеца след като главата на Католическата църква спря практиката заради пандемията от коронавирус.

Аудиенциите, които обикновено се провеждат в сряда, ще се провеждат зад затворен двор на Апостолския дворец на Ватикана, където ще има максимум 500 места, а не на площад „Свети Петър“, каза говорител на Ватикана за АФП. Отварянето на двора ще се извършва два часа преди аудиенцията, която ще започва в 09:30 (07:30 GMT), съобщи ватиканският служител.

Хорхе Берголио, рожденото име на Франциск, за последно бе домакин на аудиенция на 26 февруари, след което хватката на болестта COVID-19 се обви около Италия. Тогава аржентинският папа, който е любител на директния контакт, се ръкува с десетки правоверни и прегърна няколко деца, намиращи се на предния ред на аудиенцията от около 12 000 души. По онова време малцина носеха маски за лице за защита. Малко след това папата съкрати графика си заради „настинка“, повдигаща въпроси за здравето му.

Досега коронавирусът е убил над 35 000 души в Италия, откакто е открит за първи път, сочи последната официална статистика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари