Папа Франциск призовава да се молим за предотвратяване на ядрена война

0
Днес вероятно вече можем да говорим за тотална световна война, заяви понтификът
Днес вероятно вече можем да говорим за тотална световна война, заяви понтификът Снимка: ЕПА / БГНЕС

Преди дни понтификът предупреди, че Европа и целият свят са разтърсени от „особено трудна война“, в която се нарушава международното право и има риск от ядрена ескалация

Папа Франциск призова народите на света да се молят Божията майка да спаси света от ядрена война. Главата на Римокатолическата църква коментира темата в реч пред участници в планерната среща на Папската академия на науките, предаде ТАСС, цитирана от Дарик радио.

След две трагични световни войни изглеждаше, че светът се е научил да върви напред, като зачита човешките права и международното право, както и всички форми на взаимодействие. Но, за съжаление, сега виждаме признаци на стъпки назад“, каза папата.

Понтификът изрази мнение, че в момента се възраждат стари конфликти, нарастват национализмът и агресията, „възникват войни за надмощие“, които носят разрушение. Тъжно е и че се водят много въоръжени конфликти едновременно, допълни той.

Вече говорих за Третата световна война „в части“ от света, но днес вероятно вече можем да говорим за тотална световна война. Днес отново е необходимо да се молим за предотвратяване на ядрена война, точно както го направи преди време Свети Йоан Павел II", добави Папата.

Преди дни понтификът предупреди, че Европа и целият свят са разтърсени от „особено трудна война“, в която се нарушава международното право и има риск от ядрена ескалация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари