Паметна обиколка почита 117 години от рождението на Елиас Канети

0
Ще бъдат посетени местата в Русе, за които големият писател разказва в книгите си
Ще бъдат посетени местата в Русе, за които големият писател разказва в книгите си Снимка: Dunavmost

Ще бъдат посетени местата в Русе, за които големият писател разказва в книгите си

На 25 юли се навършват 117 години от рождението на Нобеловия лауреат за литература Елиас Канети, написал „Всичко, което преживях по-късно, вече се беше случило някога в Русчук“.

По този повод Международно дружество „Елиас Канети“ организира за първи път разходка по местата в Русе, за които големият писател разказва в книгите си. Днес в 10:00 часа почитателите на Канети ще тръгнат от родната къща на твореца на ул. „Гурко“ №13. Ще бъдат посетени къщата на сем. Ардити (на дядото и бабата по майчина линия) на ул. „Цар Самуил“; домът на ул. „Добруджа“ №4 на Йосиф и Белина Ардити, където Елиас и майка му гостуват през 1912 г.; къщата на семейния лекар д-р Менахемов; на роднините Афталион и др. В 11 ч. ще бъдат поднесени цветя на паметника на Елиас Канети на едноименния площад.

По време на възпоменателната разходка пред всяко място председателят на дружеството проф. дфн. Пенка Ангелова и историкът д-р Веселина Антонова ще припомнят детските спомени, провокирали написването на автобиографичните книги. Всеки, изкушен от темата, може да се разходи с организаторите и да отдаде почит на именития ни съгражданин..

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари