Пълна блокада на "Кулата"

0
От 18.30 ч. тази вечер ГКПП Кулата е блокиран за всички превозни средства от български шофьори
От 18.30 ч. тази вечер ГКПП Кулата е блокиран за всички превозни средства от български шофьори Видео: БГНЕС

От 18.30 ч. тази вечер ГКПП Кулата е блокиран за всички превозни средства от български шофьори, към 20.45 ч. те върнаха два дипломатически автомобила, които полицаите поискаха протестиращите да пропуснат към Гърция.

На опашка пред пункта чакат товарни автомобили, които не се пропускат от гръцките фермери от 14.30 часа днес. Опашката е над 5 км, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Действията на шофьорите не са подкрепени от инициативния комитет, блокирал напълно същия граничен пункт от 16 до 21 февруари. „Досега максимално сме изчаквали, преди да прибегнем да такава крайна мярка. Сега нито е моментът, нито това е начинът. Министър Ивайло Московски ни помоли в неделя и отворихме контра блокадата, ние по гръцкия сценарий ли ще действаме, досега такова нещо не е имало”, каза па телефона за БГНЕС Веселин Дангов, участник в блокадата от миналата седмица, който в момента е в Гърция.

Блокадата от 18 часа тази вечер най-вероятно е спонтанно ответно действие на наложената в 14.30 часа днес забрана от страна на гръцките фермери за преминаване на товарни автомобили.

Инициативният комитет на предишната контра блокада в момента се събира на Кулата, за да видят какво да предприемат по третата вече пълна блокада на граничния пункт. Първата такава бе за 10 часа на 9 февруари, втората от 16 до 21 същия месец.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари