Овладяна е ситуацията след взрива в завод "Лубрика"

5
За по-малко от час огнеборците потушиха избухналия пожар
За по-малко от час огнеборците потушиха избухналия пожар Снимка: Областна администрация - Русе

За по-малко от час огнеборците потушиха избухналия пожар

Опасната ситуация, създала се след взрива на цистерна в заводЛубрика“, вече е напълно овладяна. За по-малко от час огнеборците потушиха избухналия пожар, засегнал и част от съоръженията в предприятието. Пожарникарите ликвидираха риска от допълнителни взривове, застрашаващи живота на хората.

На място веднага пристигна и областният управител Анатоли Станев, който разговаря с представители на институциите, имащи отношение за справяне с проблема. Няма опасност за изпускане на опасни вещества в атмосферата. Няма и опасност за населението.

За съжаление инцидентът причини смъртта на 50-годишен служител, който е работил по товаренето на автоцистерната. По първоначални данни няма други пострадали – загинали или ранени. Шофьорът на цистерната е успял да се спаси. От фабриката са реагирали бързо и всички служители са евакуирани своевременно. В момента текат следствени дейности, като периметърът ще остане отцепен.

Достъпът до съседните фирми не в възпрепятстван, като дежурни полицаи регулират движението по обходни трасета. Областният управител Анатоли Станев остава в постоянен контакт с всички звена, имащи отношение по преодоляване на възникналата кризисна ситуация, като съдейства за координацията между тях. Той изказва съболезнования на близките на загиналия. Според Станев Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението и Областната дирекция на МВР са действали бързо и адекватно за справяне с последствията от инцидента.

На мястото на инцидента дойдоха също кметът Пенчо Милков, неговият заместник Димитър Недев, представители на Областната администрация и Общината, ръководството на Областната дирекция на МВР, Центъра за спешна медицинска помощ и БЧК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    дубай
    тия тесни спец тарикати, всичките един ръст ,няма кво да мерят . Бог да пази родината ,от изкукуригали дъртофелници ...
  • 5
    4
    wetgwe
    оня в десно дет прилича в прическа на путин и на години го минава, само как тъжно гледа , сигурен съм че осузнава,че тоя огън ш му изгори мечтите за яхта , поне мой да си покара още ловжийския дисел
  • 8
    3
    Winner
    Тези ко са скръстили ръце?Начело с Областния "управител"... между другото бивш служител на Лубрика и шеф на РИОСВ ...е,как тогава всичко да не е овладяно и наред?!?!Човкът умря,ама от колоните от автомобили от Дунав мост и пожарните бяха възпрепятствани,ама всичко е наред'еййй!Даже после награди и значки ще даде човека -все пак е един от тримата най-добри Областни, 25 изгоряха, ама той феномен,бееее!Хора,спите ли,Гълъбе Донев и ти ли...докогааа-нали така викаше Слави и неговия последен мохикан-Ънътоли(Дънкан Маклауд)🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️
  • 12
    2
    Оооол
    А собственика Славко къде е.
  • 27
    1
    Калоян
    Всичките некадърници на едно място в момента.... сега трябва нещо да гръмне
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари