Отворено писмо до Бойко Борисов

0
Докажете, че сте научили какво означава политическа отговорност и дайте шанс на Босия да живее!
Докажете, че сте научили какво означава политическа отговорност и дайте шанс на Босия да живее! Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов да уволни министъра на транспорта Ивайло Московски, за да спаси живота на обявилия гладна стачка Николай Колев - Босия. 

За това настояват в отворено писмо до министър-председателя от Инициативния комитет #ЖИВОТЗАБОСИЯ

В текста се казва: 

Повече от месец и половина Николай Колев - Босия гладува. Начинът, по който функционира и се разпусна във ваканция анкетната комисия, демонстрира ясно, че институциите не работят.

Вие знаете причините за неговата драстична гладна стачка, но ще Ви ги припомним, за да не попитате отново какви са те.

Босия протестира срещу корупцията във България, и в частност срещу проявите ѝ в Министерството на транспорта. Продажбата на шофьорски книжки в България става причина за смъртта на хиляди граждани по пътищата на страната. Именно това е причината за гладната стачка, която този път може да доведе до смъртта на Николай Колев!

Уважаеми г-н Министър-председател,

най-малкото, което можете да направите за запазване на реномето и властта си, е да поискате оставката на своя транспортен министър Ивайло Московски

Припомняме Ви, че тази оставка е първото искане на Николай Колев-Босия.

Уважаеми г-н Министър-председател,

Вие не желаете цялата отговорност за вече почти неминуемата гибел на възрастния човек да падне върху Вас. Имате си достатъчно други грижи. 

Нужно ли е да Ви припомняме събитията от февруари - март 2013 г., когато сметнахте за необходимо да подадете собствената си оставка, заради смъртта на Пламен Горанов и на други граждани, които тогава загинаха заради непоносимия климат, създаден от управлението Ви? Смятате ли за необходимо да умре още един човек, за да прецените ситуацията правилно?

Длъжни сме да споменем, че и в момента Босия не гладува сам. Точно както Пламен Горанов не беше единственият самозапалил се преди пет години.

Уважаеми г-н Министър-председател,

няма смисъл да Ви говорим за човешката и морална отговорност. Вие разбирате единствено езика на политическата реалност и само на него се обръщаме към Вас. Българските медии са във Ваши ръце и в ръцете на успелия млад мъж, който твърди, че не ги контролира, така че от тяхната реакция явно не се боите. 

Но чуждестранните медии в никакъв случай няма да Ви оставят на мира, ако допуснете безразличието на Ивайло Московски да доведе до смъртта на дисидент, когото даже и комунистите не са убили!

Уважаеми г-н Министър-председател,

досега винаги сте имали инстинкт за оцеляване. Проявете го още веднъж. Уволнете министъра на транспорта Ивайло Московски.

Докажете, че сте научили какво означава политическа отговорност и дайте шанс на Босия да живее!

ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ „#ЖИВОТЗАБОСИЯ“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари