Отварят мобилните центрове за разделно събиране на отпадъци в Русе

3

В тях ще могат да се предават почти всички видове отпадъци, които се генерират в едно домакинство

От понеделник (31 юли) стартира работата на мобилните центрове за разделно събиране на отпадъци от домакинствата на територията на община Русе, съобщават от институцията.

В тях ще могат да се предават почти всички видове отпадъци, които се генерират в едно домакинство - хартия, пластмаса, стъкло, метали, електрическо и електронно оборудване, опасни отпадъци от бита, акумулатори и батерии, пържилна мазнина, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони със сгъстени газове, тонер касети, луминисцентни лампи.

Работното време на мобилните центрове е от понеделник до петък от 15 до 17:30 часа, като те могат да бъдат открити на следните места:

• ж.к. „Здравец- Север“, ул. „Родопи“, между блокове „Бабуна планина“ и „Руй планина“;

• кв. „Ялта“, ул. „Щип“ 13;

В следващите седмици се очаква поетапното въвеждане в експлоатация и на другите 3 мобилни центъра, разположени в кварталите „Родина“, „Дружба“ и „ЦЮР“.

Предстои да бъде проведена и кампания във всеки от мобилните центрове с цел насърчаване разделното събиране на отпадъците сред малки и големи. Кампанията ще даде възможност на всеки гражданин, предал повече от 1 кг. хартия, пластмаса, стъкло и метали, да получи тематични рекламни материали. Точната дата за провеждане на кампанията ще бъде обявена на официалния сайт на Община Русе.

Закупуването, разполагането и функционирането на мобилните центрове е в изпълнение на проект № BGENVIRONMENT-3-002-0005-C02 „Мерки за подобряване управлението на отпадъците в общините Русе, Тутракан, Сливо поле и Ветово“ по Програма „Опазване на околната среда и климатичните промени, финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.“, с програмен оператор Министерството на околната среда и водите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    ДО 5 (пет)
    НА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ В ОБЩИНАТА ЛИ ИМ Е ВПИСАНО В ТРУДОВАТА ХАРАКТЕРИСТИКА ЗА ДЛЪЖНОСТТА, "РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ В МОБИЛНИ ЦЕНТРОВЕ", ИЛИ ЩЕ ИМАТ ДОПЪЛНИТЕЛНО ВМЕНЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ? ТОЙ И КМЕТЪТ Е СЛУЖИТЕЛ НА ОБЩИНАТА. ТА В ТАЗИ ВРЪЗКА ЩЕ ГО ВИДИМ ЛИ И НЕГО НА РАБОТА ОТ 15:00 ДО 17:30 В ТЕЗИ МНОГО ХУБАВИ ФУРГОНИ? ЯВНО СИ ОТ НАСТОЯЩИТЕ СЛУЖИТЕЛИ И ПОНАЗНАЙВАШ ПОВЕЧЕ.
  • 3
    5
    ДО 1
    НАСТОЯЩИ СЛУИТЕЛИ НА ОБЩИНАТА ЩЕ РАБОТЯТ В РАБОТНО ВРЕМЕ В ТЕЗИ ЦЕНТРОВЕ, А НЕ ДОПЪЛНИТЕЛНО НАЗНАЧЕНИ ИЛИ НА ГРАЖДАНСКИ ДОГОВОР
  • 7
    4
    До 2
    Една касиерка от ЛИДЪЛ. Тя поне си прави сметката, а не е кът тоя да харчи пари заради ВиК. Изобщо настоящият е много зле, нищо че бил Дофтор.
  • 4
    3
    10 стинки
    Добро е работното време само да трупаме отпадъците в страни от входа за да може в 15 часа човекът да може да си влезе в бараката
  • 2
    2
    джони
    до първия: Кого предлагаш за кмет?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари