Отварят чувалите с машинни бюлетини в София

1
На този етап ръчно броене няма да има, само ще се извадят финалните хартиени отчети от устройствата
На този етап ръчно броене няма да има, само ще се извадят финалните хартиени отчети от устройствата Снимка: БГНЕС / Архив

На този етап ръчно броене няма да има, само ще се извадят финалните хартиени отчети от устройствата

Да бъдат разпечатани чувалите с бюлетини от всички над 1500 секции с машини в София, но само за да се извадят финалните хартиени отчети от устройствата, това реши Софийският административен съд, предаде БНТ.

Съдът разгледа по същество жалбата на Ваня Григорова срещу решението на Столичната общинска избирателна комисия, която обяви за кмет на София Васил Терзиев.

На този етап обаче ръчно броене няма да има. Такова ще се разпореди, ако назначената експертиза покаже разминавания. От чувалите от СИК-овете, в които се е гласувало машинно, ще се извадят само въпросните отчети и ако има разминавания, ще се брои повторно само в някои секции. Техният брои е между 100 и 200.

Според екипа на Григорова вотът трябва да бъде касиран, заради множество допуснати нарушения, които са довели до подмяна на вота на избирателите.

За конкретните нарушения, посочени от екипа ѝ, включително преправяне на протоколи, след като вече са били качени, съдът реши, че следва да бъде извършена комплексна техническа и икономическа експертиза, изготвена от две вещи лица, компютърен специалист и икономист. Следва да се установи дали има несъответствия при направените поправки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари