Отровното трио: Оставка или затваряме цялата страна

4
#ОСТАВКА и нови избори, без диктата на Борисов! Продължаваме докрай!
#ОСТАВКА и нови избори, без диктата на Борисов! Продължаваме докрай!

#ОСТАВКА и нови избори, без диктата на Борисов! Продължаваме докрай!

Обявеният от премиера Бойко Борисов в петък рестарт на държавата с предложения за свикване на Велико народно събрание, за нова конституция и ограничаване на мандатите на тримата големи в съдебната система не бе приет от протеста. Гражданското недоволство продължи с пътна блокада на пътя към граничния пункт "Калотина" в ранния следобед, което доведе до 15-километрова тапа на движението и срив на работата на пункта за известно време.

Пътната блокада бе организирана в отговор на разчистения от полицията в нощта срещу петак палатков лагер, който бе издигнат в четвъртък вечерта пред румънското посолство в столичния квартал "Ситняково". С него барикадите в София станаха четири, но отново бяха редуцирани до три затворени възлови кръстовища.

"Изявлението на все още неподалия оставка Бойко Борисов е пореден опит за печелене на време и проява на страх. Проваленият и загубил доверие парламент с мнозинство, диктувано от олигархичната му власт, се готви сам да предложи проект на нова Конституция", написаха скулпторът Велислав Минеков, адвокатът Николай Хаджигенов и пиар специалистът Арман Бабикян от т.нар. Отровно трио, което организира вечерните демонстрации в София.

Според тях предложението на Борисов "ще даде възможност мафията да създаде свой Основен закон, изработен от неговото Народно събрание и да му бъде спечелено време до януари, за да остане на поста си". Тримата са на мнение, че нито едно от исканията на протеста не е уважено.

"Блъскането с ръка по масата и обругаването на протестиращите, показват безсилният изблик на нерви у човек, който е загубил народа си и когото народът иска да загуби. Няма да повярваме и на тази лъжа! #ОСТАВКА и нови избори, без диктата на Борисов! Продължаваме докрай!", написа триото във Фейсбук страницата си.

Така по обяд се образуваха километрични задръствания по пътя към "Калотина" и в двете посоки. Образува се дълга 15 км тапа, която граничната полиция се опита да раздели на две - от границата до Драгоман, и след Драгоман в посока Сливница.

За петък вечерта хората в София отново ще се съберат пред Президентството, за да изразят недоволството си от правителството и да продължат да настояват за оставката му и за оттеглянето на главния прокурор Иван Гешев.

Часове преди това – рано сутринта, около 20 полицейски коли пристигнаха на мястото на барикадата на румънското посолство и заедно с пожарникари премахнаха поставените на пътното платно дървени палета, гуми и шатра.

По време на акцията са били арестувани трима души – двама от тях не са имали лични документи, а третият – заради неизпълнение на полицейско разпореждане. Те са отведени в близкото Първо РПУ.

В четвъртък вечерта затворени за движение бяха и кръговото движение при Дунав мост в Русе и Аспаруховият във Варна. На площада пред Министерския съвет в София протестиращите гласуваха "вот на недоверие" към кабинета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари