Отпускат по 2000 опаковки нискомолекулярен хепарин за гражданите всеки понеделник

0
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов даде информация за доставките на нискомолекулярен хепарин
Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов даде информация за доставките на нискомолекулярен хепарин Видео: NOVA

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов даде информация за доставките на нискомолекулярен хепарин. 

Нискомолекулярният хепарин ще бъде използван за аптечната мрежа в лечебните заведения - за болничните аптеки. Както обещахме, това вече е факт. Имаме 150 000 шприци от 0.4 и около 150 000 - от 0.6 нискомолекулярен хепарин”, каза проф. Ангелов, предава NOVA

Министърът уточни, че благодарение на количествата целият болничен пазар ще бъде задоволен с необходимите бройки. 

Всеки понеделник в аптечната мрежа за граждани ще се отпускат, по извършени предварителни споразумения с притежателите на разрешения, 2000 опаковки с по шест шприци, включително и за бременните жени.  

Пристигналите дози ще бъдат разпределени в цялата страна, в зависимост от нуждите и заявките на лечебните заведения.

Създали сме логистика за всички, които имат подадени заявки, да бъдат изпълнявани приоритетно. Има възможност за денонощна доставка с държавни автомобили”, допълни ресорният министър.

Проф. Ангелов беше категоричен, че към момента няма недостиг на медикаменти в лечебните заведения и по аптеките в страната.

По-рано през деня премиерът Бойко Борисов обяви, че днес у нас пристигат 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който се прилага с други медикаменти при лечението на COVID-19.

Така ще има за всеки един човек. „Ремдесивир“ също има достатъчно“, подчерта министър-председателят. Той разпореди ежедневно да се следи наличността на лекарствените продукти за терапията на пациентите с вируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари