Отпадна забраната за планов прием в болниците

0
Забраната за плановия прием беше част от въведените мерки на здравните власти за справяне с COVID кризата от началото на ноември
Забраната за плановия прием беше част от въведените мерки на здравните власти за справяне с COVID кризата от началото на ноември

Това обяви здравният министър днес

От понеделник отпада забраната за плановите операции в болниците. Това съобщи министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров. Забраната за плановия прием беше част от въведените мерки на здравните власти за справяне с COVID кризата от началото на ноември. По думите на министъра броят на заетите легла намалява.

"Не сме наложили локдаун и все пак се справихме с най-тежката вълна от всички", добави Кацаров, цитиран от NOVA

Изключение на забраната се допускаше за дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания.

Целта на ограничението беше да бъде облекчен натискът върху болниците, а от друга да се даде възможност ненатоварени отделения да бъдат преструктурирани в COVID-звена и медицински екипи да бъдат пренасочени за обслужване на пациенти с COVID-19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари