Отнето предимство на бул. "България" прати шофьор в болница

0
Отнето предимство на бул. "България" прати шофьор в болница
Снимка: Динчер-Айлин Мехмед
За две катастрофи по русенските улици съобщават от ОД на МВР, както и за заловен неправоспособен водач на автомобил.

На 4 юли, около 08:30 часа на кръстовището на ул. "Места" с ул. "Николаевска" лек автомобил "Ауди", собственост и управляван от М.Т. на 25 години при наличието на знак за път без предимство, не пропуска лек автомобил "Опел", който се движи по ул. "Николаевска", в резултат на което се сблъскват. При пътно-транспортното произшествие леко е ранен водача на "Опела" – Р.М. на 52 години, който след преглед в МБАЛ е освободен за домашно лечение. Алкохолните проби на водачите са отрицателни. Причина за ПТП е неспазване на предимство.

На 4 юли около 17.00 часа на бул."България", пътен възел "Охлюва", посока "Дунав мост" лек автомобил "Фолксваген" с русенски регистрационен номер, управляван от С.С. на 59 години от с. Пейчиново, нарушава правилата за предимство, като при маневра - завиване в обратна посока не пропуска попътно движещият се лек автомобил "Хюндай", с румънска регистрация, управляван от 41 годишен румънски гражданин в резултат на което се сблъскват. От удара румънският автомобил се отклонява и блъска изчакващият за включване в движението лек автомобил "Фолксваген", управляван от Ц.Ц. на 42 години от Русе. В резултат на ПТП е пострадал водачът С.С. с контузна рана на главата, прегледан в МБАЛ-Русе и настанен за наблюдение в неврохирургия. Алкохолните проби на водачите са отрицателни. Причина за ПТП е отнемане на предимство.

На 3 юли, около 09:30 ч. на бул."България", служители на РУП - Сливо поле спират за проверка лек автомобил марка "Рено", собственост на Г.Н. от гр. Русе. Автомобилът е управляван от А.М. на 24 години от с. Кошарна, обл. Русе. При извършената проверка на водача, се установило, че същия не притежава валидно свидетелство за управление на МПС. На водача А.М. е съставен акт по чл.150 от ЗДвП. По случая е образувано бързо полицейско производство срещу А.М., с оглед престъпление по чл. 343в, ал. 2,вр.ал.1 от НК.

Източник: МВР - Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари