Отмениха всички мероприятия в община Сливо поле

0

Днес, 29 юли, в заседателната зала на Общината, кметът - Валентин Атанасов инициира работна среща на постоянно действащата комисия от експерти по проблемите на АЧС с участието на общинските съветници, кметове на кметства, представители на Свинекомплекса в Бръшлен, граждани.

Присъстваха също Галин Григоров – Областен управител на област Русе, Георги Чобанов – директор на дирекция в Министерство на земеделието, д-р Георги Дяков – директор на ОДБХ и ръководител на дейностните в условията на обявеното бедството положение, Божидар Петков – зам.-директор на Обл. Дирекция на МВР, както и експерти от общината и от ангажираните институции за одобряване на терени за обезвреждане на животински продукти.

Целта на срещата бе запознаване с актуалното състояние на проблема – зараза с болестта АЧС в двата свинекомплекса в общината, предприетите мерки от институциите, бъдещите действия по загробване на умъртвените животни и работата по предотвратяването на разпространение на заразата. 

В края на срещата В. Атанасов обяви на присъстващите заповедта за забрана на всички обявени общински мероприятия през месец август. Сред тях са Вечер на Нептун и състезание по водомоторен спорт в с. Ряхово, селските събори в Стамболово, Малко Враново и Черешово, както и празниците на община Сливо поле, а също и рибният фест в с. Бръшлен. Предвидено е международният гребен поход ТИД – с. Ряхово само да премине по р. Дунав покрай село Ряхово, като участниците в него нямат да слизат на брега.

Забранява се и провеждането на съботния битак на пазарната площадка в гр. Сливо поле.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари