Отмениха концерт на театър Ла Скала в Брюксел заради труса в Мароко

0
Оркестърът и хорът на театъра не са могли да излетят със самолет
Оркестърът и хорът на театъра не са могли да излетят със самолет Снимка: Фейсбук

Оркестърът и хорът на театъра не са могли да излетят със самолет

Миланският оперен театър Ла Скала бе принуден да отмени концерт, насрочен за събота вечер в Брюксел, поради смущенията в разписанията на полетите след земетресението в Мароко.

Концертът под диригентството на Рикардо Шайи трябваше да се състои в Двореца на изящните изкуства, но "няма да може да се състои поради въздействието на трагичното земетресение в Мароко върху въздушния трафик в Европа", се казва в прессъобщение на италианския оперен театър, цитирано от БТА. Оркестърът и хорът на театъра не са могли да пътуват.

"Самолетът трябваше да отведе 215-те музиканти от оркестъра, членовете на хора и екипа от Олборг (Дания), където предишния ден имаше представление, до Брюксел в събота сутрин, но самолетът остана на летището в Маракеш", заявиха от Ла Скала. От операта допълниха, че "не е било възможно да се намери друго решение за концерта тази вечер (събота)".

Мощно земетресение разтърси Мароко в петък вечерта и погуби повече от две хиляди души. От Ла Скала подчертават, че мислите на посетителите на концерта са "преди всичко с жертвите на земетресението и на тази огромна трагедия".

В събота външният министър на Италия Антонио Таяни призова съгражданите си да не летят до Маракеш.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    daskal
    До 1 - Фен на Путин, абсолютно НАПРЕДВИД си! Даже ИЗНАПРЕДВИД!
  • -5
    2
    До 1
    Боли ли те още гърлото......
  • 2
    1
    фена на Путин
    Нормално, като се вземе напредвид , че 50% от населението там са магребини. Да слушкат, че ония ще нахлуят в операта и ще го набият на тенора в гърлото и ще го държат там цяла нощ.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари