Отложиха заседанието за оставката на Нинова

0
Причината затова са трагедиите от последните 24 часа
Причината затова са трагедиите от последните 24 часа

Причината затова са трагедиите от последните 24 часа

64-мата членове на Националния съвет на БСП, които искаха днес да се проведе заседание с искане за незабавното отстраняване на Корнелия Нинова като председател на партията, са го оттеглили. Причината затова са трагедиите от последните 24 часа. Вчера в село Рояк, край Дългопол, при пожар загинаха 9 възрастни, а тази нощ зверска катастрофа с туристически автобус на магистрала Струма отне живота на 46 македонски граждани.

"Днес е време за мълчание и смирение. Ще ви уведомим своевременно за нова дата. Изказваме най-искрени съболезнования на семействата на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените, се казва в официалната позиция на членовете на НС на БСП, входирали искането за насрочване на присъствено заседание".

Така двата трагични инцидента поне на първо време ще спасят поста на Нинова, пише OFFNews

Лидерът на Столетницата обяви, че дава оставка, но до момента не е входирала такъв документ в деловодството на Позитано 20. Освен това тя иска да продължава да води червените до провеждането на 50-ия конграс на партията, който бе насрочен за 22 януари. В същото време все повече от активистите на Столетницата настояват Нинова да си тръгне час по-скоро и да не се меси в преговорите за съставяне на коалиционно правителство. Според тях именно председателят на БСП носи отговорността за супер слабия резултат на парламентарните избори и за превръщането на партията в треторазреден политически субект. На 14 ноември БСП получи малко над 10 процента от гласовете и ще има само 26 депутати в 47-ото Народно събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари