Отложиха делото за магистралата Русе - Велико Търново

1
Не са представени необходимите експертни оценки за въздействие на околната среда
Не са представени необходимите експертни оценки за въздействие на околната среда Видео: TVN

На фона на масовото недоволство от състоянието на пътищата, днес Върховният административен съд отново не даде ход на делото за трасето на магистралата Русе – Велико Търново. 

Причината е, че не са били представени необходимите експертни оценки за въздействие на околната среда, които магистратите изискаха още в края на юни. Делото е насрочено за 31 октомври, информира TVN.

Делото  започна по жалба на жителите на село Хотница, които смятат, че трасето минава твърде близо до населеното място. Към него е присъединена и жалбата на Сдружение “Граждани за пътен контрол”, които пък са на другия полюс – те са недоволни от факта, че магистралата е прекалено отдалечена от Горна Оряховица, което ще ощети жителите на града и най-вече бизнеса.

През юни съдът отложи разглеждането, тъй като техническата експертиза не отговаря на няколко въпроса на жалбоподателите относно конкретни въздействия върху околната среда.

По думите на русенския депутат Искрен Веселинов, жалбите са абсурдни и неоснователни, а отлагането на изграждането на магистралата струва човешки животи.

Делото се гледа само на една инстанция. Така в най-добрият случай казусът може да приключи в рамките на месец след като изисканият от магистратите доклад бъде представен. Отлагането на делото забавя допълнително изграждането на магистралата, която според първоначалните планове трябваше да бъде готова до 2022 година.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари