Отложиха делото за хулиганство срещу сина на Чикагото - Цветан Бонев

0
Отложиха делото за хулиганство срещу сина на Чикагото - Цветан Бонев
Снимка: Русе нюз

Русенският районен съд не даде ход на делото срещу Цветан Бонев, по-малкия син на скандално известния Венцислав Ангелов-Чикагото и няколко негови съратници и сподвижници от НД „Свобода“ и го отложи за 2 юни.

Причината за отлагането на делото е чисто административна – в призовката на единия от обвиняемите – Веселин Димитров, не било отбелязано, че с оглед тежестта на предявеното му обвинение – „едро хулиганство“, за което законът предвижда до 5 г. затвор, трябва лично да присъства в съдебната зала. Следващото дело беше насрочено за 2 юни.

Преди началото на съдебното заседание Бонев, заедно с баща си, дадоха импровизирана пресконференция пред Съдебната палата, в която за пореден път отправиха обвинения срещу съдебната система.

Делото срещу Цветан Бонев, името на когото, заедно с това на брат му Йордан и Бисер Миланов-Петното, гръмнаха в общественото пространство като едни от провокаторите по време на антиправителствените протести миналото лято, беше образувано през ноември миналата година. Тогава, по време на съдебно заседание, на което присъствал като слушател, Цветан Борисов отправил обидни квалификации срещу съдебната власт, за което беше задържан и му беше повдигнато обвинение в едро хулиганство. Тогава сподвижниците му от НД „Свобода“ организираха няколко протестни акции пред следствения арест, а Веселин Димитров обяви гладна стачка.

По-късно мярката за неотклонение срещу двамата беше заменена с по-лека.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари