Не пътувайте по магистрала "Хемус"!

0
Гигантско задръстване след смъртта в тунела
Гигантско задръстване след смъртта в тунела Видео: 24 часа

След смъртта в тунела на магистрала "Хемус" има гигантско задръстване, така ще е дни наред, докато не се гарантира безопасно преминаване през съоръженията

Точно за три часа се изминава обходният път от Правец през Ботевград към магистрала "Хемус", съобщиха шофьори с облекчение. Това са около 60 километра тесен път, в който колоните в посока столицата и Варна се движат една срещу друга. Следват около 20 километра магистрала, за да се влезе в София.

Шофьори съветват колегите си да отложат пътувания по "Хемус" през следващите дни.

Към 19 часа КАТ започна да пуска в посока Варна през обходния път тежките камиони, които бяха спрени с часове пред първия тунел на "Хемус". Това усложни допълнително движението в двете посоки.

Колите продължават да се движат с 19-20 километра в час. Така беше часове наред и най-вероятно ще в в следващите дни, тъй като стана ясно, че тунелът убиец няма да бъде отворен, докато не се гарантира безопасно преминаване.

Жители на Ботевград днес изумено стояха по балконите, за да наблюдават безкрайните колони.

Стотици коли, които се прибират след уикенда в София, са почти спрели на стария път между Правец и Ботевград. Полицията отклоняват пътуващите и в двете посоки извън магистралата заради смъртния инцидент в един от тунелите. Тесният път обаче не може да поеме колоните и около 17 часа се образуваха гигантски задръствания, сигнализираха шофьори пред "24 Часа".

КАТ във Велико Търново, Севлиево и Ловеч спираше тежките камиони на паркинги още в 15 часа, за да не затрудняват излишно движението. Но и това не помогна - с около 10-20 км в час се пътува в колоните към София.

В обратна посока колите се движат с малко по-висока скорост.

Очевидно цялата магистрала е затворена след смъртта на 64-годишната жена. Върху автомобила. С който тя се движеше, падна колона върху която монтират осветление в един от тунелите.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари