Тримата отлъчени от партия "Възраждане" остават независими депутати

0
Те все още са членове на партията, защото за да бъдат изключени, трябва да се свика Конгрес
Те все още са членове на партията, защото за да бъдат изключени, трябва да се свика Конгрес Снимка: БГНЕС

Те все още са членове на партията, защото за да бъдат изключени, трябва да се свика Конгрес

Тримата отлъчени от "Възраждане" и от парламентарната група на партията народни представители Николай Дренчев, Александър Арангелов и Иво Русчев остават в парламента като независими депутати. Това съобщи на пресконференция в Ловеч Николай Дренчев, който потвърди, че съпругата му Красимира Дренчева, също е отлъчена от "Възраждане" и днес ще подаде молба за напускане на партията, предава БНР.

Николай Дренчев поясни защо остава в парламента като независим депутат:

"Решението беше повлияно най-вече от огромната подкрепа, която получих от много хора. В един момент отваря огромни възможности да работя за региона без тези идеологически окови, които са се налагали от принадлежността ми към една, организация, добила, за съжаление, екстремистки образ. Това, че в някаква степен не съм част от организацията и няма да получавам директни команди от националното ръководство, в никакъв случай няма да ми пречи да работя за благото на народа, за благото на хората и да докажа, че не съм бил купен, че не съм бил предател".

Николай Дренчев уточни, че както той, така и останалите, отлъчени от "Възраждане", все още са членове на партията:

"В момента и общинските съветници, поне на теория, няма как да са изключени от "Възраждане", защото процедурата по устав не е такава. Друг е проблемът, че очевидно и националното, и софийското ръководство не познава устава на собствената си партия. Аз също не съм изключен. За да бъда изключен, трябва да се свика Конгрес."

Николай Дренчев очаква ударите от страна на Костадин Костадинов срещу семейството му да продължат:

"Най-вероятно Димо Дренчев ще бъде подложен на сериозен натиск и ще бъде принуден или сам да напусне или ще го изгонят и него".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    123456
    Браво!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари