Откриват паметна плоча на архитект Цвети Русинов в Русе

4
Паметна плоча вече е окачена на фасадата на сграда на Американското пазарче
Паметна плоча вече е окачена на фасадата на сграда на Американското пазарче Снимка: БРЯГНЮЗ

Паметна плоча вече е окачена на фасадата на сграда на Американското пазарче

В събота, 2 март, се навършва една година от кончината на известния русенски архитект, общественик и дарител Цвети Русинов. По този повод утре, петък, признателните му колеги от фирма "Норд план" и приятелите му от Лайънс клуб - Русе, чийто основател е той, ще открият паметна плоча в негова чест.

Тя вече е окачена на фасадата на красивата сграда на ул. (Американското пазарче), където се намира офисът на фирма "Норд план". Старата градска къща, реставрирана по проект на арх. Цвети Русинов, е само един щрих от необятния талант, който Цвети Русинов остави в наследство на русенската архитектура.

Всички, които си спомнят за Цвети и го ценят като човек и талантлив архитект, могат да оставят стрък цвете на паметната плоча с неговия лик, каза Владислав Симчев от Лайънс клуб "Русе - Сексагинта Приста", цитиран от БРЯГНЮЗ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Мнение
    Най- добрата паметна плоча за архитекта, е създадената по негов проект сграда. И коя е тя, която да ни напомня за арх.Русинов?!
  • 3
    1
    Спонсор
    От кадърността на такива като него трите МНО-та в ДРУЖБА са с болтове на панелите на първите етажи! Само от кадърност! Ако в Испания видят входовете им, ще се отвратят!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари