Откриха тялото на Атанас Скатов

0
Въжетата са абсолютно здрави, вероятно алпинистът сам се е изпуснал
Въжетата са абсолютно здрави, вероятно алпинистът сам се е изпуснал

Тялото на Атанас Скатов е открито и хеликоптер на пакистанската армия в момента го транспортира от Базовия лагер към Скарду.

Това съобщиха за БНР от пакистанската агенция, която обслужва експедицията на място.

След неуспешна атака снощи на връх К2 в Пакистан тази сутрин българинът Атанас Скатов изчезна на слизане от Лагер 3 към Базовия лагер. 

Скатов и още 20 души се изкачиха вчера до Лагер 3, който е на около 7300 метра височина. От там същата нощ трябваше да започне щурмът. Рано тази сутрин обаче от непалската фирма - организатор на експедицията съобщиха, че атаката се прекратява, а участниците започват да слизат към Базовия лагер. 

След съобщение в Туитър от един от пакистанските туроператори, че с българина се е случил фатален инцидент, БНР се свърза с фирмата - организатор. От там съобщиха, че Скатов е паднал на място, до което няма как да бъде изпратен спасителен екип. Около 11:30 часа българско време от Скарду е излетял хеликоптер на пакистанската армия за оглед на района, съобщиха за БНР от пакистанската агенция, която обслужва експедицията на място. 

Причината за инцидента не е във въжетата, те са били абсолютно здрави, заявиха пред БНР от непалската агенция по повод информация в български медии, че инцидентът е станал заради скъсване на въже.

Предполага се, че Скатов се е изпуснал и затова е паднал. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари