Откриха тяло на 100 км от по потъналото корабче в река Дунав

0
Потъналото корабче се намира на 9 м дълбочина при "нулева видимост" на водата
Потъналото корабче се намира на 9 м дълбочина при "нулева видимост" на водата

Потъналото корабче се намира на 9 м дълбочина при "нулева видимост" на водата.

Унгарските власти извадиха едно тяло от водите на Дунава на 100 км от Будапеща, надолу по течението на реката. Това съобщи пред репортери в унгарската столица военният аташе в посолството на Южна Корея Шун Кюнсон, предаде Ройтерс.

Преди това говорител на полицията също каза, че едно тяло е било намерено в реката близо до село Харта, област Бач Кишкун, но още не е приключил процесът по идентифицирането му.

Водолази и други специалисти, включително командировани от Сеул, продължават да издирват жертви от потъналото преди пет дни в Будапеща корабче с 33 южнокорейски туристи и двама души екипаж.

След сблъсък с по-голям плавателен съд в сряда вечерта корабчето потъна много бързо. Седем човека се удавиха, седем бяха спасени, а 21 изчезнаха безследно.От унгарският център за борба с тероризма съобщиха, че потъналото корабче се намира на 9 м дълбочина при "нулева видимост" на водата, допълни ДПА.Въпреки това издирвателните екипи и днес продължават работа в реката, чието течение вече е по-слабо. То обаче все още е прекалено силно и нивото на реката е прекалено високо, за да може шлеп с достатъчно голям кран да премине под будапещенските мостове и да стигне до мястото на катастрофата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари