Откриха странен златен предмет на дъното на Тихия океан

13

Нещо се е опитало да влезе... или да излезе от него, отбелязва един от изследователите

Екип от учени на Националната агенция за океански и атмосферни изследвания (NOAA) се натъкнаха на нещо крайно необичайно, докато изследваха подводен вулкан дълбоко край бреговете на Аляска: мистериозен златен предмет, съобщава "The Byte", цитирано от БГНЕС.

Намерен загнезден в страната на подводната структура на около под повърхността на Тихия океан, странният предмет, подобен на кълбо, озадачи океанските изследователи, които в момента картографират морското дъно на Аляска с помощта на дистанционно управляван апарат, като част от последната мисия на администрацията "Seascape Alaska". И докато да се натъкнеш на зловещо "златно яйце" в подножието на древен вулкан е достатъчно зловещо само по себе си, изследователите са още по-шокирани, когато откриват, че мистериозното кълбо има дупка - сякаш нещо си е пробило път.

"Нещо се е опитало да влезе... или да излезе", отбелязва един от изследователите.

Подводните "досиета X"

След като се пошегували с "Досиетата Х", изследователите в крайна сметка решават, че ще трябва да използват една от роботизираните ръце на подводния апарат, за да вземат проба и да направят ДНК тест, за да потвърдят произхода на предмета.

"Само се надявам, че когато го побутнем, нещо няма да реши да излезе", коментира един от учените, докато екипът пуска роботизираната ръка. "Това е като началото на филм на ужасите."

Но за видимо облекчение на учените в крайна сметка нищо не се появява от кълбото. При докосване от страна на робота странният обект прилича на желатин и повече на коприна. Скоро то ще бъде подложено на по-внимателна лабораторна проверка в лаборатория.

Изследователите имат няколко предположения за това какво би могло да бъде кълбото - например остатъци от мъртва морска гъба. Въпреки това, по всичко изглежда, че те са доста затруднени.

"Когато колективните ни познания не могат да го идентифицират, значи това е нещо странно", посочи един от членовете на екипа. "Кое животно би направило подобна обвивка на яйце?"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Лабораторен лаборант
    Откъде я почнаха, че да стигнат накрая до... умряла риба.
  • -7
    1
    фена на Путин
    Това е гъза на Зеленски. Златен е. Що корпорации направиха милиарди на този гъз. А дупката е от Владимир. Вече сигурно хиляда пъти влиза и излиза от там без да пита и когато си поиска.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари