Откриха ранен признак на диабет, който се проявява през нощта

17
Има симптоми, които са толкова „тихи“, че остават незабелязани дълго време
Има симптоми, които са толкова „тихи“, че остават незабелязани дълго време

Непрекъснато високата захар в кръвта води до различни усложнения в човешкия организъм, някои от които се оказват необратими

Въпреки че най-честите признаци на състоянието са постоянна жажда или умора, има и друг симптом, който обикновено се появява през нощта – главоболието, пише Actualno.com 

Докато много хора с диабет се стремят да държат нивата на захарта в кръвта си под 180 mg/dl през деня, други се стремят към по-ниски граници през нощта – от 120 до 140 mg/dl, твърдят експертите.

Според експертите, високата захар може може да е причина за смущения в съня, което кара човек да се събуди през нощта, за да пие вода или да отиде до банята. Въпреки това, пациентите с диабет често страдат и през нощта заради главоболие, сухота в устата или гадене.

Според част от учените, това главоболие обикновено се развива в рамките на няколко дни и е един от ранните признаци на диабет. Но докато се появяват постепенно, повтарящите се пристъпи никога не трябва да се пренебрегват, добавят лекарите.

Много хора може да не са наясно, че имат диабет. Има симптоми, които са толкова „тихи“, че остават незабелязани дълго време. Експертите говорят за признаците на диабет по кожата, ръцете и краката.

И така, един от най-честите „скрити“ знаци за висока кръвна захар е появата на странно изтръпване в ръцете и краката. Това е така, защото голямото количество захар уврежда нервните окончания и причинява периферна невропатия, съобщава Американската диабетна асоциация. Крайниците могат да се възпалят и да изтръпнат.

Освен това, човек трябва да обърне внимание, ако започне да чувства сърбежи все по-често от обикновено. Също така, нащрек трябва да бъдат хора с рани и синини, които имат нужда от повече време за заздравяване, според Wayne UNC Health Care.

Също така, лекарите успокояват, че изброените симптоми невинаги са признаци на диабет. Например, усещането за изтръпване може да бъде причинено от лоша циркулация, сърбеж по кожата може да бъде причинен от екзема или алергии, а дългото зарастване на рани може да бъде причинено от неправилно хранене. Но все пак, ако поне два от тези три признака се наблюдават в комбинация, експертите препоръчват да се консултирате с лекар за съвет.

Всяко отклонение от нормалното ви състояние е основание да потърсите консултация с лекар.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари